Logo Libaro

SEO boosten met SSL?

Jennis Vanhaecke op 30-05-2017

U hebt waarschijnlijk al gemerkt dat sommige site veilig bestempeld worden door uw browser zoals Google Chrome of Safari. Zowel HTTP als HTTPS-sites zijn ruim aanwezig op het internet. Wat is het verschil tussen de twee en wat is het belangrijk in termen van online marketing?

Wat is HTTPS?

Laten we beginnen met de basis. De 's' aan het einde van het 'http'-gedeelte van een URL betekent dat de website veilig is. HTTPS (Hypertext Transport Protocol Security) of beveiligde sites bevat een 2048-bits encryptiesleutel en kan een verbinding beschermen door middel van authenticatie en encryptie.

Wanneer u een SSL-certificaat activeert ziet u een groen hangslotje en het https-protocol. Dit zorgt ervoor dat u beveiligde verbindingen kunt maken tussen uw browser en een webserver. Beveiligde websites kunnen de verbinding van een gebruiker beschermen door informatie in drie lagen te beveiligen:

  • Encryptie zorgt ervoor dat de activiteit van een gebruiker niet kan worden gevolgd of hun informatie gestolen wordt
  • Gegevensintegriteit voorkomt dat bestanden beschadigd of gewijzigd worden bij een overdracht
  • Authenticatie beschermt tegen aanvallen en bouwt gebruikersvertrouwen op

Wat is de impact van HTTPS op SEO?

Ondanks minder dan 1% van alle websites veilig zijn, heeft 40% van de websites op de eerste pagina van Google een SSL certificaat.

Google moedigt websitebouwers aan om de migratie te maken naar een beveiligde site en kent steeds meer gewicht toe in de rankingsverhoging aan websites die HTTPS ondersteunen. Een veilige website speelt dus een kleine rol in de positionering in de zoekresultaten van Google.

Bezoekers hebben meer vertrouwen in websites met een beveiligde verbindingen. Volgens een enquête van GlobalSign zou 84% van de gebruikers een aankoop niet maken als hun persoonlijke gegevens over een onveilige verbinding worden verstuurd, en een grote meerderheid is bezorgd over het feit dat hun gegevens worden onderschept of online zullen worden misbruikt.

Tot Slot

Een beveiligde website heeft een duidelijke maar kleine impact op de positie van uw website. Dus laat uw klanten zich veilig voelen op uw website. Het loont zich zeker en is helemaal niet duur.