Realisaties

OpenSlides – Optimaliseren van online presentaties met flexibele middleware

Bert Clybouw

presentation
Beschrijving

In het huidige presentatie proces zijn er heel wat beperkingen waar de presentator rekening mee moet houden. Een oplossing om deze beperkingen weg te werken helpt de zeer grote groep mensen die presentaties gebruiken.

In dit project keken we naar online presentaties en hoe deze kunnen verbeteren met behulp van flexibele middleware. Het doel van dit project was een geschikte architectuur vinden voor flexibele presentatie middleware en een geschikte communicatie architectuur vinden om deze middleware te ondersteunen. Voor de middleware is het belangrijk dat het ondersteuning biedt voor alle basis functionaliteit van een presentatie, openheid om te communiceren met externe componenten en onafhankelijk van presentatie types of opslag platformen.

De evaluatie toont aan dat de ontworpen middleware een toegevoegde waarde biedt aan de bestaande presentatie platformen.

Dit project heeft de haalbaarheid aangetoond om flexibele middleware te maken dat het presentatie proces vereenvoudigt. Dit werd behaald adhv onderzoek en implementatie in de vorm van een webapplicatie en mobiele applicatie.

Scenario voorstel om applicatie te testen:

 1. Log in met de gegevens die standaard ingevuld staan.
 2. Klik in het menu onder presentaties op ‘start’ en vul een presentatie link in. (voorbeelden krijg je als je op de knop ‘examples’ klikt)
 3. Selecteer het juist type presentatie en druk op start.
 4. Open de ‘navigation’ pagina in een nieuw tabblad of op een ander apparaat zoals je smartphone.
 5. Navigeer de Presentatie met de navigatie knoppen.
 6. Open de ‘attend’ pagina in een nieuwe tab of op een apart apparaat.
 7. Vul de session ID in die bovenaan de openstaande presentatie zichtbaar is. (bv 250)
 8. Druk op attend en navigeer de presentatie opnieuw met de navigatieknoppen zoals voorheen.
Project Details
 • KlantBert Clybouw
 • Datum12/11/2015
 • Typewebapplicatie
 • KernwoordenAchtergrond analyse / Analyse & vereisten / architectuur / Webapplicatie (communicatie server, presentation API, storage API, web interface) / responsive webdesign / Uitgebreide evaluatie / Android watch app / Android phone app / Rapportage / Presentatie
Bekijk dit project