Logo Libaro

app

Android TV App

MeetDistrict

Yes we did! Een native Android TV app die de volledige controle neemt over de televisie.

De app wordt geïnstalleerd via de Play Store of via USB. Hij registreert zichzelf op de server. Enige dat moet gebeuren is het toewijzen van de ruimte waar deze hangt. Dit kan door het scannen van de QR code die getoond wordt bij opstarten.

01. Content
Vervolgens kunnen verschillende typen content toegekend worden aan het scherm, gepland in de tijd.
  • planning van de ruimte
  • overzicht voor de receptie
  • commerciële video's / logo's
  • plattegronden of dagschema's
  • externe website of presentaties
  • ...
02. Controle op afstand
Elk scherm wordt bestuurd van op de server. Indien er geen aanwezigheid is in de ruimte, en volgens een ingestelde planning worden de scherm aan of uitgeschakeld. Na een meeting wordt het kanaal terug aangepast van HDMI naar de MeetDistrict TV app. Een gebruiker heeft niet langer een afstandsbediening nodig. Via de app kan hij het scherm bedienen, zoals aanpassen van kanaal of volume.
03. Notifications
Een unieke troef van deze app is de push notifications. Ongeacht op welk kanaal het scherm staat, de app kan meldingen tonen op het scherm. Voor MeetDistrict wordt dit gebruikt om een bezoeker aan te kondigen, te melden dat de catering klaar staat of dat de boeking van de ruimte afloopt. Dit is een complexe ontwikkeling waar maar weinig apps in slagen. MeetDistrict is 1 van de slechts enkele Android TV apps met push notifications.

Benieuwd naar het eindresultaat?