Logo Libaro

webapplicatie

ONE account

Royal Antwerp FC

Een RAFC fan heeft maar één account nodig, de ONE-account. Dit is een SSO platform die ervoor zorgt dat met éénzelfde account in alle websites, apps of applicaties van de club ingelogd kan worden.

Dit is een SSO die volledig op maat gemaakt is, zonder de afhankelijkheid van een dure externe service die wel tot 5€ per gebruiker per jaar kan kosten. De SSO is gebaseerd op het OAuth2 protocol. Dit is een populaire standaard die ervoor zorgt dat andere partijen gemakkelijk kunnen integreren hiermee, wat de ontwikkelingskost van integraties ten goede komt.

In de ONE-account kan men gegevens, activiteit, beveiligingsopties en privacyvoorkeuren bekijken en beheren.

De account is geïntegreerd met de ONE-account interface, de webshop, ticketing, de mobile app, het customer support platform, supportersfederatie en de algemene website. Binnenkort komt daar nog alle digitale platform voor B2B bij.

De SSO API is zeer goed gedocumenteerd waardoor iedere programmeur hier gemakkelijk mee aan de slag kan. De fan heeft zelf controle over welke informatie die wil deze met de applicatie waarop die inlogt. Wenst die de waarde van zijn cashless kaart te delen, of zijn abonnement info, dan wordt dat op voorhand gevraagd aan de fan.

Een eigen SSO, zonder afhankelijkheden van andere partijen, heeft ervoor gezorgd dat er geen limit staat op de digitale innovaties die de club wil realiseren. Er moet geen rekening gehouden worden met beperkingen van externe services.

Benieuwd naar het eindresultaat?