Logo Libaro

IoT

Jackkie, de slimste gebouwsturing

DigitalHQ

In samenwerking met DigitalHQ hebben wij 'Jackkie' ontwikkeld, een slim apparaat dat jouw aangesloten toestellen monitort en beheert zoals jij het wenst.
01. Wat is Jackkie?
Jackkie is een slim apparaat dat momenteel de mogelijkheid biedt om 3 toestellen aan te sluiten en deze volledig te automatiseren en controleren met behulp van de Jackkie smartphone app. Voor de techneuten: Het apparaat heeft 3 sturingspoorten die een spanning van 0-24V kunnen leveren, met een maximale stroomsterkte van 2A.

02. Wat zijn de voordelen van Jackkie?
Gebruiksvriendelijk
Via de gebruiksvriendelijke Jackkie-app kunnen de aangesloten apparaten eenvoudig geconfigureerd en gevisualiseerd worden, zonder technische kennis. Met de drag-and-drop-interface kun je met simpele als-dan-logica bepalen wat Jackkie moet doen met de aangesloten apparaten.

Veilig netwerk
Dankzij een veilige tunnelverbinding met de servers heeft de Jackkie geen firewall-configuraties nodig en is de installatie zeer eenvoudig. Bij het tijdelijk wegvallen van het netwerk blijft Jackkie daarnaast zelfstandig werken.

Inbraakdetectie
Bovendien is Jackkie voorzien van een sabotage-detectie bij elke sturing. Dit betekent dat Jackkie kan vaststellen of er een stroomonderbreking, inbraak of hacking plaatsvindt en de gebruiker hiervan op de hoogte kan stellen via de app.

Automatisch onderhoud
Jackkie ontvangt automatische updates, waardoor het altijd voorzien is van de nieuwste functies en verbeterde stabiliteit, zonder dat er een technicus aan te pas hoeft te komen.

Eindeloos veelzijdig
Met Jackkie is het mogelijk om tal van apparaten 'slim' te maken en zo verschillende verbeteringen te realiseren. De veelzijdigheid van het apparaat maakt het mogelijk om het aan te passen aan verschillende toepassingen en behoeften, afhankelijk van de speicifieke industrie of situatie waarin het wordt gebruikt.
03. Hoe kan het gebruikt worden?
Slimme gebouwsturing
Bij gebouwsturingen (en bij uitbreiding de ruimtes in het gebouw) worden de elektrische sloten, de verlichting en de HVAC vaak vanuit centrale punten aangestuurd. Als zo'n punt uitvalt, kunnen meerdere ruimtes niet meer bediend worden. Door een Jackkie in elke ruimte te plaatsen, wordt er decentraal gewerkt. Als er dus een probleem optreedt, heeft dit alleen invloed op die specifieke ruimte. Jackkie kan volledig autonoom en offline werken, dus zelfs bij een tijdelijke netwerkstoring blijft de aansturing veilig werken op de vooraf ingestelde configuratie.

Jackkie kan ook ingezet worden bij:
- Slimme tuinautomatiseringen
- Energiebeheer in woningen en gebouwen
- Beveiligingssysteemintegratie
- Slimme kantooroplossingen
- Industriële automatisering
-...
04. Wat deed Libaro?
Als innovatiepartner hebben wij het volledige productontwikkelingsproces begeleid, van design tot productielijn. Het softwaregedeelte van het Jackkie-apparaat en de bijbehorende app zijn ook door ons ontwikkeld.

Het unieke aspect van Jackkie is dat het volledig autonoom enorm energiezuinig werkt. Dankzij de vele features is het zowat overal inzetbaar!

Robin • Software Engineer

Benieuwd naar het eindresultaat?